Plastikler, normal sıcaklıkta genellikle katı halde bulunan, basınç ve ısı kullanılarak mekanik yöntemlerle şekillendirilebilen veya kalıplanabilen maddelerdir. Plastiklerin ülkemizde kullanımı takriben 1880 yılında başlar. Yurdumuzda plastik işleme sanayi 1955 senesinden sonra kurulmaya başlamış, plastiğin günlük yaşantımıza geniş çapta girmesiyle, bu sanayi kolu günden güne gelişmiştir.
Plastiğin bu önlenemez yükselişi başlıca iki özelliğinden kaynaklanmaktadır: Plastikler metallere göre hafif, ısı ve elektriğe karşı daha yalıtkan olup, kimyasal ve fiziksel özellikleri ile birçok üstünlüğe sahiptir.
Polietilen dünyada en çok kullanılan plastik hammadde olup, hemen herkesin günlük hayatında yer almaktadır.
Ana kullanım alanı ambalaj sektörüdür (plastik poşet).
Tercih edilme sebepleri:
Polipropilen dünyadaki en yaygın ikinci plastik hammaddedir.
Tercih edilme sebepleri:
Pidok Plastik üretim tesislerinde ana üretim hammaddesi Polipropilen ve Polietilen olan Tarımsal Ambalaj, Tarımsal Tekstil, Endüstriyel Ambalaj ve Endüstriyel Tekstil ürünleri şunlardır:
Extruder Makinesinde ısıl işlem gören plastik hammaddesi, istenilen renk ve denyede yeniden şekillendirilerek plastik şeritler halinde bobinlere sarılır.
İplik hattındaki tüm aşamalarda Kalite Kontrol Test Prosedürleri uygulanmaktadır.
Laboratuarda yapılan ölçüm işlemlerinde, süreç hattından belirli aralıklarla alınan numuneye Tam-Test kontrol sistemi uygulanmaktadır.
Bu uygulamada numunenin,
Ölçümleri yapılarak, istenilen standartlarda olmasına önem gösterilmektedir.
Kalite standartlarına üretilen ve onaylanan iplikler, müşteri tarafından talep edilen mamul ölçülerinde uygun hale getirilmiş olan dokuma tezgâhlarında işleme alınarak, en kısa sürede dokunmasını sağlanır.
Ayrıca, eğer talep edilmiş ise ürün baskıya ve istenilen ölçüde farklı kesim tarzına hazır hale getirilip, mamul-sevkiyat ambara sevkiyatı gerçekleştirir.
Dokuma sürecinde de belirli aralıklar ile alınan numunelere
Testi yapılır ve ürünün istenilen kalitede ve standartta olması sağlanır.
Sektörün lider markası makine ve ekipmanlarını kullanmaktadır.
Dokuma işlemi tamamlanan ürün,
Müşteri talebi doğrultusunda:
Konfeksiyon sürecinde ve süreç sonucunda mamullerden alınan numunelerde yapılan kalite kontrol testleri, müşteriye sevk öncesi nihai testler olması açısından son derece önem arz etmektedir.
Test için alınan numunelerde:
Ölçümleri yapılarak hem kalite hem standardizasyon işlemi gerçekleşmektedir.
Pidok Plastik mamul üretim sürecinde teknik bilgi ve birikimi ve tecrübesi ile fark yaratan nitelikli çalışan insan kaynağına oldukça önem göstermektedir.
Firmamızda yürütülen nitelikli ara eleman yetiştirme iş süreci eğitimleri sonucunda şirketimiz, bölgemizde ve sektöründe önemli bir istihdam kaynağı yaratan işletme olarak anılmaktadır.
Ayrıca,
Pidok Plastik Mamulleri;
Türk Standartları Enstitüsü tarafından onaylanmış "Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi" ve Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylanmış "Marka Tescil Belgesi" Taşımaktadır.